De ce sa folosesti un boiler solar?

Un boiler solar reprezinta cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de pastrarea resurselor planetei si de protejarea mediului inconjurator. Acest boiler solar functioneaza pe principiul energiei solare, care este captata cu ajutorul unor panouri, care sunt instalate pe acoperis sau in zone aflate in bataia directa a razelor solare.

Panourile solare pot fi simple sau complexe, facand parte din boiler panou solar si exista diverse modele pentru toate preferintele.

Unele tipuri de boiler solar pot functiona pe baza de lichid care capteaza energia solara. Acest model este potrivit doar pentru climatele calde, unde nu exista pericolul ca temperatura sa scada atat de mult incat sa provoace inghet.

Alte modele pot fi folosite in orice tip de mediu, indiferent de clima. Insa pentru rezultate bune si o eficienta cat mai mare, este recomandat ca un boiler solar sa fie folosit in special in zonele in care este soare mai tot timpul anului.

Beneficiile utilizarii unui boiler solar

Utilizarea unui boiler solar iti ofera atat apa calda proprie, dar iti poate asigura si recuperarea unor sume de bani, asa cum se intampla si in cazul boiler solar tank in tank.

Exista diverse programe guvernamentale prin care primesti bani deoarece folosesti surse de incalzire a apei alternative, producatoare de energie, cum ar fi un boiler solar, care ajuta la protejarea mediului si la economisirea resurselor. Pentru a fi sigur ca alegi cel mai bun boiler solar de pe piata, consulta oferta existenta.

Un boiler solar poate fi realizat cu sistem direct sau indirect. Sistemul direct functioneaza in regiuni in care rareori temperaturile duc la inghet, asa ca regiunile mai reci au nevoie de un sistem indirect.

Ambele tipuri folosesc colectori care preiau energia si caldura solara si o transfera pentru incalzirea apei din locuinta in care sunt amenajate. Sistemul indirect foloseste un fluid special care circula de-a lungul sistemului, preluand caldura de la soare pe care ulterior o transfera apei.

De ce reprezinta un boiler cea mai bun alegere?

Un boiler solar reprezinta cea mai buna alegere atunci cand te gandesti la modalitati de incalzire a apei din locuinta. Chiar daca investitia initiala este destul de mare, aceasta se amortizeaza odata cu trecerea timpului.

Inainte de achizitionarea unui boiler solar, trebuie sa te gandesti la aspecte precum numarul de persoane din locuinta, precum si dimensiunile casei. In functie de consumul de apa zilnic, poti alege cel mai potrivit model de boiler solar, care sa faca fata nevoilor zilnice.