Boilerul solar tank in tank

Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru achizitionarea unui boiler solar tank in tank, care sa le asigure apa calda din locuinta pe o perioada cat mai mare a anului. Insa pentru a beneficia la capacitate maxima de beneficiile oferite de un boiler solar tank in tank, este recomandabil sa locuiesti intr-o zona cu mult soare, pe perioade cat mai mari de timp.

Un boiler solar tank in tank, la fel ca un boiler solar bivalent, este folosit pentru a produce si ulterior pentru a stoca apa calda pentru uzul personal, in locuinta proprie. Un boiler solar tank in tank poate fi instalat in special la casa si mai putin la un apartament de bloc. Astfel de boilere functioneaza la o temperature maxima de 60 de grade si la o presiune maxima de 6 bar.

Avantajele unui boiler solar tank in tank

Care sunt avantajele pe care le poti avea daca iti achizitionezi un boiler solar tank in tank? Acestea sunt numeroase: un boiler solar tank in tank dispune de o suprafata foarte mare de incalzire, volumul de apa consumat de un boiler solar tank in tank in general se reduce cu trecerea timpului fata de volumul de apa folosit cu alte sisteme de incalzire, situatie intalnita si la boiler panou solar, iar pierderea de energie este aproape inexistenta.

Un boiler solar tank in tank poate fi realizat dintr-un material termoplastic care apara rezervorul de stocare al apei de coroziune. Acest material poate rezista la o temperatura maxima de 100 de grade Celsius, cu o grosime suficienta pentru a nu aparea accidente. In plus, schimbatorul de tip tank in tank are dimensiuni potrivite pentru a limita cat mai mult depunerile de calcar.

De asemenea, un boiler solar tank in tank este prevazut cu o izolare perfecta care nu lasa caldura apei din interior sa se piarda. Racirea apei se face foarte greu, iar in sistemul unui boiler solar tank in tank este integrata si optiunea de recirculare a apei menajere. Aparatul mai are inclusa si o izolatie externa de 5 mm realizata din poliuretan flexibil. Protectia impotriva coroziunii se face in special prin intermediul unor anozi care pot avea un termen de valabilitate de la cateva luni la 15 ani.