Care este cel mai bun antivirus?

Nu stiu cati dintre voi v-ati gandit vreodata la securitatea datelor stocate in calculatoarele voastre. Si nu este neaparat vorba despre documente sau chestiile pe care le tineti ci si despre tranzactiile pe care le puteti face. Pentru un hacker este destul de usor sa preia accesul la contul vostru de email, dupa care la cel de PayPal sau Payoneer si de aici este numai un pas pana va poate goli conturile asociate.

Toate aceste lucruri se intampla frecvent si sunt posibile prin intermediul unor fisiere infectate pe care le descarcam cu sau fara voia noastra cand vizitam diverse siteuri, la fel cu sau fara voia noastra. Cei mai familiarizati cu calculatoarele probabil nu vor avea niciodata aceasta problema deoarece stiu cum sa o evite, insa noi muritorii de rand suntem vulnerabili in fiecare minut in care suntem conectati la Internet.

Solutia? Un antivirus bun!

Un antivirus bun ne poate scapa de o gramada de batai de cap, iar printr-un antivirus bun sub nici o forma nu ma refer la unul downloadat de pe filelist sau mai stiu eu ce siteuri de programe piratate. Este foarte probabil ca utilizand un antivirus piratat sa-l iei deja cu un mic cod malicios are ii ofera hackerului toate informatiile de care are nevoie pentru a prelua accesul la datele tale.

Un antivirus trebuie cumparat fara doar si poate. Poate ca multora dintre voi nu va surade ideea de a cumpara un antivirus au alt software si nu veti intelege niciodata ca orice produs bun trebuie cumparat pentru a se putea dezvolta in continuare, insa aici este vorba despre securitatea voastra.

Un top al celor mai buni antivirusi este:

  1. Bitdefender
  2. Karpspersky
  3. Avira

Eu in acest moment utilizez Bitdefender si il utilizez de aproape 2 ani atat pe desktop cat si pe laptop. Am cochetat cu ideea de a folosi Karspersky pe desktop insa am citit foarte multe pareri negative si cu mca acesta ar “manca foarte mult ram” motiv pentru care am ramas la Bitdefender care se descurca excelent atat pe 4 cat si pe 8 GB RAM.

Tin sa precizez ca in ultimii 2 ani nu am avut niciodata probleme cu virusii si spre rusinea ma am mai descarcat si de pe torrente, am mai intrat si pe siteuri dubioase insa Bitdefender si-a facut intotdeauna datoria asa cum trebuie si nu au fost probleme.

Cand am decis ca-mi trebuie un antivirus?

Primul semn ca am nevoie de un antivirus platit a fost atunci cand am luat nu stiu ce minune de virus care mi-a criptat toate fisierele din calculator. Poze, documente, absolut tot a fost compromis si nu le-am putut recupera niciodata.

Am trecut peste asta, a fost reinstalat windowsul din nou, formatat si toate cele. Nu dupa mult timp am mai facut o minune si am luat virusul ala cu Politia Romana. Pe moment m-am speriat insa apoi am realizat ca este o prostie ieftina. Dupa ce am rezolvat si problema cu acel virus mi-am zis ca nu are rost sa mai stau cu frica si risc pentru 80 de lei pe an cat costa o licenta pentru Bitdefender si l-am achizitionat.

PONT: nu stiu daca este in regula pentru ei, insa stiu sigur ca functioneaza ca asa am facut si noi anul acesta. La Bitdefender, la eMag de exemplu poti cumpara la preturi foarte bune pachetul cu 3 licente. Asadar, daca ai 2 prieteni care vor un antivirus ok, puteti face cheta si achizitiona un astfel de pachet.