Cateva lucruri interesante

Despre creierul uman

 1. Cateva lucruri interesante despre creierul uman – acest organ fara de care noi nu am putea traii.
 2. Creierul uman nu are senzori ai durerii sau nervi ai durerii. Desi creierul uman proceseaza semnalele nervoase corespunzatoare durerii el insusi nu are asemenea receptori. De aici si operatiile pe creier, o parte din ele, nu au nevoie de anestezie.
 3. Creierul uman are nevoie de resurse de oxigen imense. Mai mult de 20% din totalul de energie si oxigen consumat de intregul organism uman se duce catre creier.
 4. Creierul uman este compus in proportie de 80% din apa in loc sa fie relativ solid creierul uman este  mai mult apa de aceea este foarte important sa ne hidratam corespunzator :).
 5. Stiati ca noaptea creierul uman este mult mai activ decat ziua? Unii savanti au facut descoperiri remarcabile in timp ce dormeau.
 6. Cu cat un om are un IQ mai mare cu atat el viseaza mai mult conform ultimelor cercetari in domeniu.
 7. Creierul uman isi schimba forma la pubertate. Copiii cand ating varsta pubertatii sufera schimbari nu doar la nivel fizic cat si la nivel psihologic datorita acestor modificari survenite efectiv in creierul uman.
 8. Creierul uman poate sa stocheze orice. In mod teoretic creierul uman are capacitatea de a retine orice aude, citeste sau vede. Insa adevarata problema nu este stoacrea informatiei ci readucerea aminte a acesteia…

Simturile umane

 1. Mirosul tau este unic. Stiai ca miorosul tau ca om este unic? – doar daca ai un frate geaman, caz in care mirosurile sunt oarece asemanatoare. De aceea copiii cand sunt mici isi recunosc mama imediat dupa miros.
 2. Oameni folosesc ecolocatia. Se crede ca oamenii in cazul in care sunt nevazatori pot folosii ecolocatia pentru a determina obiectele dintr-o incapere si astfel sa se fereasca/ocoleasca acel obiect.
 3. Adrenalina iti da superputeri. Nenumarate cazuri au fost raportate cand mamele sau diferite persoane au putut ridica obstacole sau obiecte foarte mare pentru a-i scapa pe cei dragi in pericol.
 4. Femeile au un simt olfactiv mult mai dezvoltat decat barbatii.
 5. Nasul uman poate sa tina minte in jur de 50 000 de mirosuri.
 6. Auzul uman scade atunci cand am termiant de mancat o masa copioasa.

Reproducerea

 1. Dintii cresc la copii inainte de nastere. Desi dintii la copii apar la cateva luni dupa nastere, cresterea lor in gingii incepe cam de la 6 luni inainte sa se nasca noul nascut.
 2. Copiii la nastere au intotdeauna ochii albastri.
 3. Femeile pot fi instinctual bisexuale. Ultimele cercetari au aratat ca femeile pot fi instinctual bisexuale in timp ce barbatii sunt gay sau straight.
 4. Majoritatea barbatilor au erectii in timp ce dorm.