CE POTI FACE IN STOCKHOLM TIMP DE 3 ZILE

Stockholm este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Nu contează cât de des am venit aici, eu sunt mereu uimit. Totul este atat de fotogenic si pitoresc – parcurile, insulele, porturile, casele colorate istorice care datează de sute de ani – Stockholm este frumos. Orașul propriu-zis se întinde pe paisprezece insule si are o multime de muzee, atractii, parcuri, si arta pentru a vedea ce se pierde printre străzile istorice și clădiri. Am petrecut trei luni aici, iar acum ma reintorc în fiecare an pentru a-mi vizita prietenii. Stockholm, nu este cel mai mic loc din lume pentru a vizita, dar merită fiecare bănuț.

Mersul pe jos în jurul Gamla Stan este de vis. Aceasta a fost zona inițială a orașului și aici veți vedea clădiri vechi de secole, muzeul Noble, Palatul Regal, străzile pietruite și casele vechi ale aristocrației. Este unul dintre cele mai frumoase și istorice centre urbane din Europa.

Turul la arhipelagul Stockhol , este înconjurat de insule frumoase și căi navigabile. N-ai vedea cu adevărat orașul, dacă nu ați explorat insulele învecinate. Puteți găsi mai multe excursii la diferite puncte din oraș. Tururile bune sunt cele de o zi pe care le luați la mai multe insule izolate. Excursile cu barca sunt deschise numai în timpul verii.

Petreceți o zi la Insula Djurgarden – O insulă în mijlocul Stockholm, există o mulțime de lucruri pe care le puteti face aici. Mânanca la un restaurant relaxant, bucurați-vă de parcul de distracții, și vizitati un sat istoric suedez. Există o mulțime de carari bune de mers pe jos aici și este un loc popular pentru un picnic.

Admirăm nava la Muzeul Vasa – Acest muzeu arata mai multe tipologii de case din lume, conservate din secolul 17. Vasa a fost o navă construită atât de prost incat sa scufundat la o milă de doc. Marea rece a păstrat nava și puteți vedea totul aici. Muzeul face totul o treabă minunată de a pune nava într-un context istoric.

Tur la Palatul Regal – Construit între 1697-1754 și situat pe partea de est a orașului vechi, Palatul Regal este deschis publicului. Un bilet combinat pentru a vizita trezoreria, camere de primire, precum și costurile de muzeu ajunge la un total de 49 de euro. Palatul este închis atunci când demnitarii sunt găzduiți.