Ce sunt suplimentele nutritive?

Importanta suplimentelor nutritive si de ce trebuie sa le folosesc?

Suplimentele nutritive au in compozitia lor nutrienti (macro si micro nutrieni),ce  contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata.Ele trebuiesc folosite indiferent de varsta,deoarece hrana noastra zilnica nu mai contine tot ce ar trebui pentru asigurarea unei stari de bine. S-au facut multe cercetari legate de suplimentele nutritive,au avut loc  si suspiciuni,dar,cei care le-au folosit,au beneficiat de o stare de spirit mult mai buna. Ele trebuiesc sa aiba avizul Ministerului Sanatatii pe eticheta,continutul preparatului,,termenul de valabilitate.

Suplimentele naturale nutritive,se prepara pe baza de plante-procesate la rece-iar utilizarea lor este benefica,deoarece previn aparitia unor boli. Prepararea hranei ,in conditii de fast-food,gatitul la cuptorul cu microunde,etc. fac sa dispara din hrana noastra anumiti fitonutrienti, absolut necesari organismului,motiv pentru care sunt recomandate  suplimentele nutritive.

Ce trebuie sa stim despre nutritie?

Ca definitie,nutritia se ocupa cu diagnosticul si tratamentul bolilor. Cele mai frecvente boli de nutritie sunt:obezitatea,diabeul zaharat,bolile endocrine,bolile cardiovasculare,reumatice,hepatice si renale. Retineti,este foarte important sa stim ce  inseamna aceste lucruri. De aceea,este recomandat ca atunci cand apar probleme legate de nutritie  sa apelam la specialistii din domeniu,pentru a ne intocmi un program personalizat,in functie de simptomele concrete de care suferim.

Nutritia aduce energie corpului,fapt pentru care este foarte important modul de alimentatie. Este indicat sa folosim obiceiurile din trecut,cand hrana era mai putin procesata,mai hranitoare si mai putina cantitativ. Aveam de regula trei mese pe zi, iar intre acestea: fructe, apa, fara dulciuri, exceptie facand doar marile sarbatori anuale. Recomandam consumarea proteinelor din soia, din carne alba,in special peste, despre care se vorbeste si in biblie.