CELE MAI FAIMOASE ORASE MEDIEVALE DIN EUROPA

Europa este extrem de frumoasa, boagata si ofertanta cand vine vorba de orase medievale pe care dorim sa le vizitam, iar unele dintre ele sunt foarte bine pastrate intr-un mod cat mai autentic incat ofera o imagine extrem de clara asupra cum traiau oamenii in diferite perioade ale istoriei.

Cele mai multe dintre aceste orase medievale se bucura acum din nou de popularitate si succes odata cu turistii ce vin sa admire frumusetea, misterul cladirilor de acest gen, a podurilor, catedralelor si chiar zidurilor ramase in picioare. Desi alegerea a numai catorva pentru mine este dificila, iata o lista unde am mers si am ramas placut surprins. La acest articol puteti adauga sugestiile voastre privind alte locatii de acest gen prin intermediul comentariilor.

1.Bruges, Belgia

Acesta mai poarta denumirea si de “Venetia Nordului”, acest frumos,misterios si vechi oras este cunoscut inca din anul 1028. Astazi, centrul sau istoric face parte din patrimoniul UNESCO. Tot aici, in centrul orasului, se afla piata veche unde se regaseste si turnul Belfort ce are o inaltime de 83 de metri.

2.York, Anglia

York este un oras antic, cu o istorie cunoascuta inca dinaintea Imperiului Roman. Aici eu am putut sa vad cele mai bine conservate cladiri si structuri istorice din Europa, deci nu ma mai mir ca este al doilea cel mai vizitat oras din Anglia. Principala sa atractie pentru mine a fost York Minister, care este cea mai mare catedrala gotica din Nordul Europei.

3.Talinn, Estonia

Capitala si totodata cel mai mare oras al Estoniei, Talinn, reprezinta inima medievala care inca reuseste sa cutremure intreaga zona Baltica. Talinn il gasiti pe un deal numit Toompea. Orasul este plin de case si alei din epoca medievala, foarte bine pastrate, iar centrul vechi este inca aglomerat datorita vechilor ziduri ale orasului.

  1. Carcassonne, Franta

Il gasiti in Sud-Vestul Frantei, il consider umitior si faimos pentru orasul interior, inconjurat de ziduri pline de istorie si mister. Cea mai remarcabila atractie este Cite: fortareata istorica, restaurata de arhitectul Radagene Roide-le-Duc in 1762, ce a aparut la un moment dat si intr-un film.Am tot auzit zvonuri precum ca Cite l-a inspirat pe Walt Disney in construirea castelului Frumoasei Adormite.