Cum se administreaza picaturile in urechi la copil?

Copilul se va aseza pe o parte, cu urechea bolnava in sus. Puneti picaturile in asa fel, incat sa permita lichidului sa se prelinga in canalul urechii. Tineti copilul in aceasta pozitie, pana cand sunteti sigur ca picaturile nu s-au revarsat din canal. Rareori copilul are nevoie de antibiotice luate pe cale bucala.

Ca o masura de prevenire, la copiii care au facut aceasta boala se recomanda asa-numitele „dopuri de urechi” facute dupa masura, din material plastic si pe care le vor folosi cand vor inota sau vor face dus. Incercati sa evitati sa curatiti „ceara” care se acumuleaza, cu o scobitoare sau chiar cu un chibrit invelit in vata. Doctorul dumneavoastra va poate invata cum sa curatiti urechile copilului sau ce picaturi curatitoare de ceara acumulata sa folositi. Ca sa putem intelege de ce apar unele boli ale urechii la copii trebuie sa cunoastem cat de putin felul cum este ea „construita”.

Partea posterioara a nasului

Partea posterioara a nasului este legata de ureche (de urechea mijlocie) printr-un canal care se cheama Trompa lui Eustache. Deschizandu-se in timpul cascatului sau a inghititului, acesta permite aerului sa ajunga in urechea mijlocie si astfel sa se faca o presiune egala de ambele parti ale timpanului, care, precum probabil stiti, este o membrana subtire cu rolul de a fi o „bariera” in calea aerului si a impuritatilor dinafara. Dar, la copiii mici acest canal (care e vertical la adulti) este inca asezat in pozitie orizontala. Deci, lichidele care se formeaza in timpul infectiei si inflamatiei nu curg afara, ci fac staza (adica se asaza si stau pe fundul acestui canal), ele ajuta astfel foarte mult microbilor sa se inmulteasca. Microbii se afla astfel intr-un mediu favorizant.