De unde pot cumpara un televizor online?

Televizorul este ceva ce nu trebuie sa lipseasca din nici o casa si in conditiile in care este folosit cu resaponsabilitate, poate avea un rol foarte important in educarea copiilor nostri dar bineinteles poate fi si un mijloc de informare si de ce sa nu recunoastem si de relaxare pentru noi.

Foarte multi dintre noi suntem intr-o adevarata dilema cand trebuie sa cumparam un televizor. De unde sa il cumparam? Dintr-un magazin fizic sau dintr-un magazin online? In cazul celor care traiesc in alte tari (mai civilizate) stiu ca aceasta nu este o dilema si il vor cumpara cu siguranta de pe ebay sau dintr-un alt magazin online. Totusi, la noi piata online si mentalitatea clientilor nu este chiar atat de dezvoltata, insa cu toate acestea avem doua optiuni mari si late daca dorim sa cumparam un televizor online: oferta de televizoare emag (peste 220 de modele) si oferta de televizoare altex(peste 200 modele).

Televizoare de la emag si altex

Oferta este mult, dar mult mai variata si sunt sute de modele de televizoare pentru toate gusturile si toate buzunarele. Este imposibil ca cineva sa nu isi gaseasca un televizor pe placul sau in oferta acestor doua magazine, Totusi, scopul meu este altul si anume sa va prezint avantajele si riscurile cumpararii unui televizor onlin.

De ce sa cumpar un televizor online?

  • Sunt mai ieftine. Peste 80% din modelele de televizoare prezente in cataloagele online sunt semificativ mai ieftine decat cele din magazinele fizice. Diferenta de pret consta in politica magazinului, costurile chiriilor etc, insa sunt simtitoare.
  • Transportul este gratuit. Magazinele care se respecta, cele doua de mai sus fiind in aceasta categorie ofera transport gratuit. Cu alte cuvinte, costurile transportului sunt suportate de ei, deci inca o data, avem preturi mai mici cand tragem linie la sfarsit.
  • Aveti o gama foarte larga de modele. Daca intr-un magazin fizic sa zicem, aveti la dispozitie 30 de modele de televizoare, cataloagele online contin sute de modele diferite.
  • Puteti returna produsul. In cazul in care produsul nu este asa cum vi-l doriti sau din diferite motive nu sunteti multumiti de el, legislatia aflata in vigoare obliga magazinul la acceptarea returnarii produsului. Bineinteles, acesta trebuie sa fie in starea in care l-ati primit iar perioada de returnare este cuprinsa intre 15 – 30 de zile in functie de politica magazinului.
  • Poti verifica produsul la plata sa. Emag are acum un nou serviciu prin care permite clientilor sa desfaca pachetele si sa verifice produsele chiar inainte de a le plati. Am scris mai multe despre procedura aceasta aici.

Voi de unde va faceti cumparaturile cand vine vorba de televizoare, electrocasnice sau gadgeturi? Preferati magazinele fizice sau cele online? Daca imi puteti spune si de ce, ar fi minunat sa va aud parerile.

Cum sa integrezi televizorul in sufragerie?

Sufrageria este locul in care iti petreci o mare parte din timpul liber, iar unul dintre cele mai comune moduri de a te relaxa este sa urmaresti programele TV alaturi de cei dragi. Sufrageria ofera de cele mai multe ori un spatiu generos, iar televizorul este unul dintre cele mai importante accesorii din camera, fie ca e un model mai vechi sau ultimul model de LCD. De aceea, modul in care il pozitionezi in camera este foarte important. Daca vrei sa ai o buna vizibiliate si in acelasi timp sa se integreze cat mai bine in arhitectura camerei trebuie sa ai grija la cateva mici detalii.

  • In primul rand, televizorul trebuie pozitionat in centrul sufrageriei si nu intr-un colt al camerei, deoarece vizibilitatea va fi ingreunata. De asemeni, in cazul LCD-urilor, daca nu sunt bine amplasate, 99% din ele isi pierd din contrast si culori in momentul in care unghiul de vizionare e mare.
  • Ai grija si la modul in care este luminata camera. Nu aseza televizorul in fata unei ferestre pentru ca lumina va cadea direct pe ecranul acestuia, iar culorile nu vor parea la fel de vii.
  • La fel de important este faptul ca trebuie sa fie la aceeasi inaltime cu privirea. Daca e prea sus sau prea jos, iti risti sanatatea ochilor – in special in cazul copiilor.
  • Aranjeaza mobila in jurul lui in asa fel incat sa contrasteze intr-un mod placut. La un televizor cu o diagonala mare este necesara o mobila de dimensiuni mai mari, dar ai grija sa nu cazi in extreme.

Daca optezi pentru un LCD sau o plasma, ar fi cazul sa schimbi si mobila din sufragerie daca nu ai facut-o deja. Asorteaza la noua ta plasma o mobila moderna si ai grija sa nu acoperi prea mult din parchet. Rezultatul final va fi o imbinare intre modern si eleganta. Cum funcţionează televizoarele cu plasmă

Aprciate pentru mărimile colosale şi negrul închis pe care-l afişează, ecranele cu plasmă îşi trag numele din modul în care se formează imaginea pe suprafaţa lor. Acestea utilizează gaze nobile care odată excitate de curenţii electrici emit lumina ce crează imaginile. Un amestec de gaze nobile precum xenonul sau neonul sunt injectate în celulele minuscule dintre două panouri de sticlă. Fiecare celulă este prevăzută cu câte o pereche de electrozi. Când aceşti electrozi provoacă descărcări electrice, gazul emite lumină şi astfel ia naştere imaginea.

De fapt, răspunzători pentru formarea imaginii sunt fosforii, nişte substanţe utilizate pentru zugrăvirea interiorului fiecărei celule.ecran-plasma.jpg

Procesul se desfăşoară cam în felul următor: în momentul în care curentul trece prin inima celuluei, are loc un proces chimic şi gazele emit lumină ultravioletă. Fotonii ultravioleţi (invizibili pentru ochiul uman) se ciocnesc de atomii de fosfor de pe suprafaţa celulei provocând excitarea lor. Electronii atomilor de fosfor o iau razna când intră în contact cu fotonii ultravioleţi şi încep să emită acea lumină vizibilă cunscută şi sub numele de plasmă. În esenţă, plasma este şi flacăra pe care noi o vedem când aprindem un chibrit.

Cum se formează culorile?

Fiecare celulă corespunde unui pixel. Iar fiecare pixel este împărţit în trei subpixeli. Iar fiecare subpixel (jur că e ultima subdiviziune) are o culoare diferită – albastră, verde sau roşie – în funcţie de tipul de fosfor utilizat. Prin combinarea celor trei culori de bază ecranul este capabil să creeze întreaga paletă cromatică.

Avantaje

Printre avantajele ecranelor cu plasmă se numără faptul că pot fi produse la dimensiuni mari (de la 125 de centimetri diagonală în sus). În plus, această tehnologie este apreciată în mod deosebit pentru nivelurile adânci de negru produse.

Dezavantaje

Unele voci susţin că ecranele cu plasmă sunt predispuse la prăjirea imaginilor. Cu alte cuvinte, dacă ecranul afişează aceeaşi imagine o perioadă îndelungată de timp, aceea imagine va rămâne imprimată pe suprafaţa ecranului sub forma unor contururi fantomatice.