Jailbreak pentru iOS5 si iPhone 4s

Au trecut cateva saptamani de la lansarea versiuni finale al IOS 5 , dar  jailbreak untethered pentru aceasta versiune al sistemului de operare Apple nu este înca disponibila pentru toti utilizatorii. O alta problema de actualitate pentru multi este jailbreak-ul pentru iPhone 4S, terminalul este în prezent inaccesibil. În asteptarea unor vesti oficiale de la diferiti hackeri, vom vedea care este situatia  jailbreak-ului pentru iOS 5.

Perioada nu prea usora pentru Jailbreakers: dupa abandonul lui GeoHot si Comex , scena jailbreak-ului a fost lipsita de cele doua elemente care au adus multe noutati în ultimii ani, mai ales dupa lansarea unui instrument excelent folosit pentru a debloca iOS ce a permis milioanelor de utilizatori sa instaleze Cydia pe ultima generatie de dispozitive Apple. Inutil sa mai spunem, lipsa acestor doua persoane din sector se simte . Cu toate acestea, nu trebuie sa disperam: se lucreaza din plin la jailbreak unthetered si aparent, exista mai multe echipe care isi unesc fortele pentru a lansa un nou instrument care va permite realizarea unei versiuni stabile si finale.Hackerii si echipele lucreaza în prezent la jailbreak  jailbreak unthetered pentru IOS 5 sunt:

MuscleNerd | Dev-Team

MuscleNerd este liderul carismatic al echipei de iPhone Dev Team, un grup de hackeri care are ca data de nastera  practic debutul iPhone-ului. De-a lungul anilor MuscleNerd si Dev-Team au realizat cele doua programe PwnageTool si redsn0w, oferind jailbreak unthetered pentru mai multe versiuni de IOS.

Dev-Team, prin intermediul lui MuscleNerd, a confrmat ca se lucreaza la jailbreak unteketered pentru iOS5 si iPhone 4S, pentru care este necesar sa i se gaseasca o vulnerabilitate hardware în chip A5 dezvoltat de Apple. MuscleNerd sa dovedit a fi capabil sa ruleze jailbreak unthetered pentru iPhone 4S (capturi de ecran prezentate un pic mai sus), dar, de asemenea, pare a fi în posesia unei vulnerabilitati hardware care poate fi exploatata pentru a asigura o durata de viata a jailbreak unthetered pentru toate dispozitivele de care monteaza iOS 5.

Ca la orice schimbare care, utilizând software-ul actioneaza asupra hardware-ul, nu sunt suficiente niciodata masurile de precautie luate: în ciuda dovezilor ca jailbreak unthetered pentru iOS 5 este posibil, pe toate dispozitivele IOS în prezent pe piata, însa, sa extins testarea pentru a fi siguri ca totul functioneaza corect. Daca nu, s-ar prelungi timpul pana la lansare (pe buna dreptate) necesar pentru a dezvolta o versiune complet functionala a instrumentului de jailbreak, care aproape sigur va fi din nou Redsn0w si PwnageTool.

P0sixninja/Pod2G – Chronic-Dev Team

Pe de alta parte sunt cei de la Chronic-Dev Team. Acesta este cu siguranta un grup de hackeri “mai tineri” decat  iPhone Dev-Team, dar au fost in masura sa se ridice asteptarile utilizatorilor prin lansarea unui instrument de jailbreak unthetered numit Greenpois0n. Acest program a fost conceput în primul rând de catre P0sixninja (echivalentul lui MuscleNerd din cronica Dev-Team), in colaborare cu pod2g, hackeri care au descoperit vulnerabilitati în software-ul IOS, care au permis functionarea corespunzatoare a tool-ului Greenpois0n

Cronic Dev-Team a anuntat ca a gasit cinci exploit-uri software -ul IOS 5, care ar fi permis executarea de jailbreak unthetered pe iPhone din a treia si a patra generatie, în timpul evenimentului MyGreatFest la care au participat personalitatile cele mai cunoscute din lumea de jailbreak. Exploit-urile din software-ul care au fost gasit functioneaza pe iPhone si iPod Touch 3G/4G 3GS/iPhone 4 iar pentru iPhone 4S si iPad 2 va trebui gasita o vulnerabilitate hardware .

În conformitate cu ceea ce a aparut recent, acest bug hardware fost gasit de pod2g , care a anuntat ca au gasit un exploit care ar putea face jailbreak untehetered pe iOS5. Cu toate acestea, pâna în prezent, nu se cunoaste care sunt proiectele de jailbreak unthetered penntu iOS 5 ale color de laCronic Dev-Team . Echipa spera sa lanseze un update pentru Greenpois0n cât mai curând posibil, cu speranta ca totul functioneaza în mod corespunzator si prezinta siguranta pentru utilizatori.

Numai acestea sunt echipele de hakeri cunoscute la momentul acesta care lucreaza la un jailbreak unthetered pentru iOS 5 , singurele care vor putea lansa jailbreak unthetered pentru dispozitivele realizate de catre Apple

Asa cum a mentionat de mai multe ori MuscleNerd, a devenit un “capriciu” difuzarea de video pe YouTube mai putin veridice care înseala utilizatori afirmand ca a fost eliberat, sau este aproape de lansare, un nou instrument pentru a jailbreak unthetered.