La ce este buna teava PPR

Teava PPR este folosita pentru alimentarea cu apa, este deci o teava apa, o teava PPR serveste instalatiile care furnizeaza apa calda si apa rece. Teava PPR inlocuieste teava galvanica traditionala cu mare succes si este la fel de eficienta pentru apa potabila, chiar si pentru apa care contine un continut sporit de calciu. Teava PPR este prevazuta chiar si pentru transportarea lichidelor alimentare, o teava PPR avand deosebit de multe intrebuintari. O teava PPR poate sa fie folosita pentru a transporta lichide alimentare dar si pentru a transporta apa in cadrul sistemelor de irigare.

Teava PPR este foarte utila si pentru instalatiile de distributie a apei sub presiune cu sau fara a folosi vacuum. Teava PPR este folositoare si pentru furnizarea de lichide diferite pentru industria chimica si chiar si pentru transportul apei sarate de mare care ar coroda tevi facute din alte materiale, cum ar fi materialele feroase. Teava PPR se poate folosi pentru instalatii interioare de apa calda sau rece menajera si de circualtie. Durata minima de viata pentru un sistem de teava PPR se poate obtine studiind o diagrama care contine conducta utilizata, temperatura maxima de exploatare, presiunea maxima de exploatare, durata perioadei de incalzire si coeficientul de siguranta.

Pentru o teava PPR acestea sunt lucruri foarte importante iar in functie de calcul si de temperatura agentului termic folosit se poate determina cu relativa usurinta durata minima de viata pentru un sistem de teava PPR. Durata minima de viata se calculeaza in cazul functionarii fara intrerupere a sistemului de teava PPR si la o incalzire neintrerupta. Durata de viata este in general destul de mare iar acest calcul nu trebuie sa il faceti singuri, vi se va explica cum se face calculul pentru diferitele dimensiuni de teava PPR in service-ul sau la magazinul care va furniza aceasta teava PPR.