Nu cedati tentatiilor! Beti doi litri de apa plata pe zi!

Sunt alaturi de Dvs.,cei care nu doriti sa cadeti in capcana mancailor de sarbatori!Eforturile Dvs.de a va mentine in greutate si dimensiunile standard sunt in aceasta perioada in pericol de esuare. Ma aflu si eu in aceeasi situatie.Sotia mea gateste de zor,spunand ca nu poate ramane in afara lumii,dar noi suntem doar doi si ambii suntem cu dimensiunile la limita.La baza tuturor formelor de viata se afla apa. Beti cate un pahar, la desteptare si la culcare.Chiar daca aveti mancaruri traditionale de tot felul,nu va luati cu ele imediat la lupta.Tratati-le cu oarecare indiferenta,pastrati-le la rece si ciuguliti,cand va este foame, cate putin.

Produsele grele

Sunt produse grele,se digera cu greutate.Salata de beuf,fiind pe baza de legume,cu maioneza si piept de pui,se consuma mai usor  si ceva mai frecvent.La sarmale actionati cu maxima prudenta:doua-maxim trei la o masa,preferabil cu mamaliguta calda, fara smantana,doar cu putin iaurt.Mai sunt si racituri si carnati,si caltabosi,etc.Toate trebuiesc planificate cu multa grija,admirate mai mult cu ochii,consumate cu tandrete si parcimonie…Beti cat mai des apa.

Consumati fructe intre mese si mai ales dimineata.Nu se recomanda-repetam- consumul fructelor dupa masa imediat. Fac rau digestiei,pentru ca altfel se digera ele,comparativ cu alimentele. Prudenta si iar prudnta.Bineinteles,schiorii pot mnca mai mult,in functie de efortul fizic pe care-l fac. Dar noi, bucurestenii, care stam mai tot timpul in casa, mai ales pensionarii, pentru ce sa ne indopam? Noroc ca, se desprimavareaza,pentru intaia oara,dupa primul sut al iernii si vom putea iesi din nou mai mult pe afara.

Nu prea avem unde merge, dar mai ales cu ce bani!?

Macelul porcilor si al brazilor continua. Nu abdicati de la dieta!

Stop!Suntem in data de 21,ora 14,15 si Apocalipsa se amana.Ea a sosit,din pacate,la fel ca in fiecare an,doar pentru porci si pentru brazii tineri.Obiceiuri arhaice au pus  stapanire pe lume,modernizarea deprinderilor gresite din strabuni intarzie,cel putin pe aceste meleaguri. Se devalizeaza macelariile.Craciunul este o sarbatoare a consumatorilor de carne.Nu stiu de ce.E drept,afara a nins.Sunt temperaturi scazute.Se apropie Craciunul alb.Se pot consuma ceva proteine in plus.Dar,fara sa exageram!Fara excese nejustificate!Mai ales ca,avem multe zile libere si majoritatea dintre noi se misca mai putin.

Preparatele sunt tentante.O dam tot pe traditie.dar sunt si gresite unele dintre acesteasi nu fac deloc bine la silueta.Ati vazut-o aseara pe soprana noastra Angela Gheorghiu?!Nu vreti sa-i semanati?!.Cand le vom combate supralimentarea.Dupa ce devenim obezi,cu pericol de morbiditate?Masa ideala se compune dintr-un meniu usor,bine calculat.Nu renuntati la plimbari indelungi in natura feeric impodobita.Parculetul cu aparate de langa blocul nostru,a aparut brusc iluminat, cu  beculete albastre,in braduti.

Doctorul Oz spunea deunazi ca circumferinta trebuie sa fie egala cu jumatatea din inaltime.Aveti destule repere de urmarit. Cu bradutii se intampla un adevarat dezastru anual.Tocmai acum,cand defrisarile sunt bezmetice iar clima devine tot mai desertifera in sudul tarii.Din nou este o traditie bolnava,ce trebuie eradicata.Sunt destule imitatii din plastic asemenatoare.