Oaza din Bacau

Pentru cei care inca nu stiu avem in Bacau locuri frumoase.

Nu. Nu e bine. Reluam…

In Bacau exista locuri frumoase dar lasate in voia sortii.

 Va prezentam in cele ce urmeaza un astfel de loc. Situat in spatele magazinului Selgros (zona Nord a orasului Bacau), locul de care va vorbim este un “ochi” de apa inconjurat de cativa copaci batrani si frumosi. Cerul se oglindeste in apele sale, iar frunzele spun povesti nemuritoare.

 Apoi a aparut omul. Mai ales cel de sambata sau duminica. Plin de mici, bere si muzica “buna” el da lovitura dupa lovitura bunului simt al naturii. Pet-urile, mizeria gratarului si mortaciunile tin companie specimenului. Desigur, nu este singur caci are gasca: sotie, cumatru, prieten, etc. Intre timp, altii pescuiesc in lumina calda a soarelui printre PET-uri si alte mizerii.

 Un loc rasfatat de natura si distrus de nepasare.

O noua etapa in proiectul “Fii prieten cu natura”

Astazi, 20 februarie 2014, copilasii de la grupele mari “Buburuze” si “Iepurasi” de la Gradinita “Raza de soare” Bacau au invatat cum sa refoloseasca un bidon de plastic intr-un mod foarte util. Si-au facut pusculite personalizate desenandu-le dupa bunul plac. A fost o atmosfera distractiva si, in acelasi timp, educativa in care copiii au invatat o data in plus sa-si faca propriile jucarii sau obiecte folositoare cu ajutorul materialelor refolosibile/reciclabile.

Scopul pe care copiii l-au inteles a fost sa protejeze natura de presiunea deseurilor.

Aceasta a fost a treia etapa desfasurata de Asociatia Iubim Natura la Gradinita “Raza de soare” in cadrul proiectului “Fii prieten cu natura”. In prima etapa, inainte de sarbatorile de iarna din 2014 copiii au realizat globulete pentru pomul de iarna tot din materiale refolosibile (plastic). In a doua etapa (gasiti poze aici) s-au realizat papusele si animalute din hartie si carton.

Multumim inca o data doamnelor educatoare prof. inv. prescolar Margareta Gifei si prof. inv. prescolar Maria Munteanu de la cele doua grupe unde s-a lucrat.

NU voluntariatului

O Asociatie de ecologie spune NU voluntariatului? Asociatia Iubim Natura spune DA voluntariatului. Si indeamna toata lumea de la mic la mare sa se implice in problemele comunitatii.

 Dar atunci cine spune NU voluntariatului? Pai aveti in imaginea de mai sus caracteristicile celui care nu este interesat de voluntariat.

 Un om vanitos. Un oportunist si un lenes.

Un om care priveste doar din perspectiva sa (unilateral) si care ajunge sa fie nepasator la problemele celor din jur, la comunitate.

Desigur, nu putea sa lipseasca defectul de a fi trufas.

Fiind un om anormal s-a ratacit prin desisul propriilor argumente care-l motiveaza de a nu face nimic si pentru ceilalti.

 Suntem constienti ca veti gasi multe alte atribute ale omului care spune nu voluntariatului. Poate ni le impartasiti la adresa noastra de mail contact@iubimnatura.ro. Sau poate chiar direct in comentariu la aceasta postare.

 Oricum, dincolo de aceste atribute noi am dorit sa scoatem in evidenta necesitatea voluntariatului tocmai pentru a iesi din anormalitate, din trufie si ratacire etc.

 Comunitatea are nevoie de oameni harnici care sa inteleaga ca implicarea lor inseamna daruire.

Asociatia Iubim Natura demareaza programul: Nu – constructii ilegale. Programul consta in combaterea alaturi de locatarii afectati a tuturor proiectelor PUZ-urilor (Plan urbanistic zonal), PUD-urilor (plan urbanistic de detaliu) si a altor avize si autorizatii care incalca dreptul la informare, dreptul la consultare, dreptul la sprijin pe care fiecare cetatean al Bacaului il are conferit prin legea romana.