Oferta Craciun la Bran

Nu stiu cum reusesc sa adun pe email toate ofertele posibile, inclusiv de turism, si acum, fiind perioada sarbatorilor de iarna, incep sa apara tot mai des.

Am primit o oferta de Craciun la Bran, mai exact in satul Simon, la hotelul Hillden. In primul rand m-a atras denumirea, mi se pare ca seamana putin cu Hilton:). Am mai petrecut Craciunul in afara casei, (in special la Arieseni, la Skipass, de trei ori, care au si acum o oferta interesanta-poti face Craciunul si skia in acea perioada, daca e zapada si pot spune ca acolo e un cadru superb, pensiunea fiind in apropiere de partia de ski; iar gazdele sunt de nota zece.

De curiozitate, desi nu voi pleca nicaieri de Sarbatori anul acesta, ci dupa revelion imediat, la Straja, am analizat oferta. Pretul de cazare pe camera dubla, 160 ron, ramane neschimbat, deci 80 ron persoana. Trebuie sa iei cazare minim 3 nopti si ai 300 ron pentru masa de Craciun-restul meselor le platesti separat, daca am inteles bine din oferta; deci din start 550 ron pentru 3 nopti cazare si masa festiva. Mai puneti inca 200-300 ron pentru celelalte mese-incluzand bauturile, duce la un buget de 850 ron pentru trei zile la Bran de persoana, adaugati si combustibilul, inca 50 ron de persoana, deci un cost total de 900 ron, adica 300 ron pe zi.

Si sa vedem ce obtinem: cazare 3 nopti, mancare si…cam atat. Cadrul de poveste nu cred ca e suficient-pentru mine sigur nu atat incat sa ma convinga-nu as putea sta trei zile doar cu mancare, TV si sa admir natura; activitati in zona oferite de hotel-nu vad pe site sa existe, doar o rubrica cu locurile de vizitat. Lipseste acel ceva prin care sa se diferentieze sau sa atraga atentia-nu e suficient sa pui cadru de poveste-; o drumetie, un spectacol cu colinde, o sanie trasa de cai, ceva de care sa legi numele hotelului. Ma intreb care este targetul acestei oferte: familiile cu copii, care vor sa plece de sarbatori de acasa si vin la Bran impreuna cu alti prieteni? un grup de prieteni tineri? cadou pentru bunici? nu vorbim aici de target bazat pe venituri, neaparat, pentru ca oricine, daca isi doreste neaparat, poate face un buget de sarbatori pentru a-i cheltui asa cum doreste.

Cand am ales sa imi petrec Craciunul sau Revelionul in alta parte decat acasa, am facut-o pentru ca exista si posibilitatea de ski si pentru ca aveam doua saptamani legate libere, si voiam sa profit la maxim de timpul avut. Acum am facut un switch si am ales o varianta dupa sarbatori, cand deja ofertele coboara din stratosfera pe taramuri mai pamantesti.