Permacultura. Curs introductiv

Ce este permacultura? Cand, cum si de ce a luat nastere acest concept? Care sunt eticile si principiile ce stau la baza lui? Ce avem de invatat si cum ne-ar fi de folos?

  Vino alaturi de noi pe 19 si 20 iulie pentru a explora impreuna aceste intrebari si multe altele, pentru a identifica modalitatile si instrumentele cu ajutorul carora putem gasi raspunsurile potrivite in functie de circumstante. Cursul teoretic si practic se va desfasura intre orele 11.00 si 17.00 pe parcursul celor 2 zile.

 Cursul fiind la prima editie in Bacau, este un bun prilej de a pune in legatura oameni interesati de permacultura si de practici sustenabile in gradinarit, formand astfel o comunitate locala activa care sa creasca prin schimb de experiente.

 Cursul va fi facilitat de Teodor Terpez, designer Certificat de Permacultura, membru al Asociatiei de Permacultura din Romania. Studiaza permacultura inca din 2010 si s-a implicat diverse activitati grass-roots, precum miscarea Romania in Tranzitie, Gradini Urbane Comunitate, organizare de cursuri, intalniri si seminarii despre permacultura, gradinarit organic, constructii ecologice, comunitati intentionale si multe altele.

 In prezent se ocupa, alaturi de alti membrii ai comunitatii de permacultura din Romania, de organizarea unui curs Certificat de Design Permacultural (PDC), un curs de 100 de ore, ce va avea loc in septembrie anul acesta. Mai multe detalii aici.

 Vor fi expuse notiuni introductive de permacultura, etici, principii, tehnici de design, arii de aplicabilitate, etc. De asemenea, vor fi prezentate si analizate proiecte concrete in care s-au aplicat principii de design permacultural.

 Pentru ca nu putem sti dinainte daca veti considera utila informatia prezentata la curs, nu exista un tarif de participare. Pe de alta parte, pentru ca un astfel de curs presupune si niste cheltuieli, recomandam o donatie de 50 de lei pentru ambele zile, sau 30 de lei pentru o singura zi. Va propunem ca pentru pauza de masa sa aducem fiecare de acasa cate ceva si sa impartim bucatele intre noi (food sharing).

Pedalez pentru Betania

Pedalez pentru Betania este un proiect al Asociatiei Betania in parteneriat cu Asociatia Iubim Natura care consta in strangerea de fonduri pentru proiectul Centrul de Integrare a Tinerilor si pentru promovarea mersului pe bicicleta. Realizarea acestor scopuri atat de nobile nu se putea face fara Anton Duma, cunoscut de prieteni cu numele de Toni.

 El va pedala 5000 de km in Romania, trecand prin mai multe orase si vizitand oameni frumosi cu scopul de a strange 5000 euro pentru proiectul Centrul de Integrare a Tinerilor (detalii aici).

 Un efort al lui Toni pentru un efort al Asociatiei Betania. Sustine acest efort.

 Plecarea lui Toni in aceasta expeditie de 5000 km in Romania va avea loc luni, 16 iunie 2014, de la sediul Betania Bacau. Traseul il gasiti aici.

 Asociatia Iubim Natura va sustine orice activitate/proiect care promoveaza mersul pe bicicleta. Consideram ca mersul pe bicicleta este actiunea acelor oameni constienti ca viitorul poate exista doar printr-un efort constant si continuu de aplicare si promovare a unor astfel de activitati.

 Multumiri:

Asociatia Iubim Natura multumeste lui Anton Duma pentru efortul sau de o viata in promovarea acestui stil de viata sanatos. Este un om remarcabil care si-a schimbat viata si o schimba si pe a celor care il cunosc.

 Asociatia Iubim Natura multumeste domnului Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania, care a sesizat imediat importanta mersului pe bicicleta. Domnul Andre este un alt om remarcabil de care Bacaul se bucura de foarte multi ani.