REVIEW CARBONATED BUBBLE CLAY MASK // ELIZAVECCA MILKY PIGGY

Sper că nu ați obosit citind doar titlul. Știu, e cam lung și probabil că nu vă sună cunoscut numele. Însă îl veți ține minte după ce am să vă scriu despre acest produs.

Deși îmi plac măștile de față recunosc că nu le folosesc atât de des pe cât aș vrea. Motivul cel mai frecvent invocat este că sunt prea comodă și sper că tenul meu se poate descurca și fără măști. La momentul actual dețin 3 măști de față iar astăzi vă scriu despre cea mai atipică dintre toate.

Am auzit despre acestă mască în timp ce urmăream câteva clipuri pe Youtube. M-a amuzat numele și pentru câteva secunde am crezut că există vreo legătură cu Miss Piggy din The Muppets. Dar nu cred că e. Oricum, la originine această mască provine din Coreea. Un detaliu cam supărător pentru că nu este un produs tocmai accesibil dacă ne referim la magazinele de unde îl putem cumpăra. Eu l-am achiziționat online și am dat cam $12 pe acest borcănaș.

Nu vreau să transform această postare într-una kilometrică așa că trec la descrierea propriu-zisă . Masca vine într-un borcan cu capac sub care găsim o spatulă mică. Puteți să utilizați această unealtă ca să luați produs și să îl aplicați pe piele. Trebuie să vă mișcați destul de repede când întindeți masca pe ten iar asta se face întinzând cu degetele. Spatula mi se pare că încetinește.

Consistența sa este puțin mai ciudățică și nu știu cu ce să o compar. Cred că o pot descrie ca fiind gelatinoasă. Ceea ce nu e chiar obișnuit pentru o mască de argilă. Pentru că la origine aceasta este o mască de argilă. Diferența este că aceasta începe să facă bule în momentul în care intră în contact cu aerul. Și se tot umflă până când aveți fața acoperită de spumă. Totul se întâmplă foarte repede așa că viteza este obligatorie. Dacă aplicați un strat foarte subțire veți observa că bulele încep să se formeze înainte să apucați să întindeți produsul pe altă porțiune. Un alt pont ar fi să vă luați cantitatea de mască și să puneți capacul la loc. Puteți să reveniți și să mai luați dar nu lăsați borcanul deschis.

Un alt detaliu este că ar fi bine să nu aplicați masca prea aproape de nări, ochi sau gură. Țineți minte că produsul de pe piele se umflă destul de mult așa că ar fi mai bine să vă asigurați din timp. Din momentul în care aplicați masca și până când e bine să o îndepărtați sunt cam 5 minute. Se aude cum se formează spuma. Dacă nu mai auziți cum se umflă atunci puteți să clătiți produsul de pe ten. Rolul măștii este de a curăța tenul. Nu știu dacă e doar o impresie însă eu am senzația că este destul de eficientă. Tenul se simte foarte curat după ce îndepărtez masca de pe piele. Și dacă tot suntem la capitolul acesta, îndepărtarea măștii, eu vă recomand să faceți asta utilizând un prosop umezit în apă călduță. Veți începe prin a presa spuma în piele și veți masa puțin. Veți observa cât de mult s-a umflat masca. În momentul în care nu mai aveți spumă puteți să clătiți. Dacă alegeți varianta clasică, respectiv să vă clătiți folosind doar apă și fără prosop, trebuie să țineți cont că va dura mai mult. Apoi vorbim și despre faptul că este probabil să vă umpleți hainele de apă. Senzaţia de după clătire este că pielea va fi puţin cam uscată. Cred că acest lucru e comun cu măştile de argilă.

Pe final de postare pot doar să spun că mie mi-a plăcut această mască. E mai neobişnuită faţă de ce găsim în mod obişnuit prin magazine şi nu regret că am cumpărat-o. Vă recomand să o încercaţi şi voi pentru că preţul este accesibil, rezultatele sunt bune şi cel mai evident aspect, e un produs care pe lângă un ten curat reuşeşte să scoată la iveală şi un zâmbet.

Aţi încerca(t) această mască? Preferaţi măştile preparate de voi sau mergeţi pe varianta celor luate din magazine?