REVIEW SAMPOANE USCATE – BATISTE + KALLOS + BALEA

Șampoanele uscate. Le vedem prin magazine și citim despre ele pe bloguri. Multe fete le laudă și la fel de multe le-au inclus în trusa de produse cosmetice pe care le folosesc cu regularitate. Mă număr printe acele fete. Așa că astăzi vă scriu despre trei șampoane uscate. Toate promit același lucru și fiecare aparține unui brand diferit. Haideți să vedem care sunt părerile mele despre acestea.

Brandul Batiste este faimos pe piața de șampoane uscate. Până de curând acest produs era disponibil doar prin străinătate și îmi aduc aminte și acum că fiecare comandă plasată pe site-ul Asos trebuia să conțină cel puțin 3 șampoane uscate. Acum acest brand e disponibil și în Romania, atât online cât și în magazinele fizice. Avantajul acestor șampoane este că se găsesc într-o gamă foarte variată: pentru brunete, pentru blonde, pentru păr lipsit de volum, cu parfum tropical, cu parfum floral etc. Adevărul este că este un motiv bine întemeiat pentru care aceste șampoane sunt atât de îndrăgite. Partea mai puțin bună este că prețul este posibil să nu fie chiar pe placul tuturor. Nu mai rețin cu exactitate cam care este prețul. Am văzut că ar fi cam 15-20 lei pentru cel mic și aproximativ 30 pentru cel mare. Dacă găsiți o ofertă mai bună vă îndemn să îl cumpărați pentru că merită. Un plus pe care l-am sesizat este că aceste șampoane, pe lângă curățarea părului, oferă și puțin volum. Un avantaj pentru fetele care se ”luptă” cu problema părului fin și plat.

Am încercat câteva produse Kallos și în mare parte mi s-au părut ok. Acest șampon nu face parte din categoria acelor produse. Nici nu știu de unde să încep cu descrierea lui. Singurul plus ar fi prețul destul de mic. Cred că am plătit cam 9 lei pentru acest flacon. Privind lucrurile așa mai bine mai pun 9 lei și îmi cumpăr șamponul de la Batiste. Primul dezavantaj sesizabil în prima clipă este mirosul acestui șampon. Nu pot să spun exact de ce îmi amintește dar parcă am o ușoară senzație că miroase a benzină sau gaz. Oricum, un miros foarte neplăcut. Partea nefericită este că acest parfum persistă în păr. Și dacă nu ajungi să te speli de nevoie pe păr, dorința de a scăpa de miros sigur te va face să nu mai amâni spălarea părului. Al doilea aspect negativ este eficiența lui. Sau lipsa de eficiență. Nu mi se pare că ar da randament. Poate doar puțin dar nu suficient încât să mă bazez pe el. Și cu siguranță nu suficient încât să îl cumpăr și a doua oară. Mie nu mi s-a potrivit și dacă voi l-ați testat și sunteți mulțumite de el, vă rog să scrieți în secțiunea de comentarii.

Am ajuns și la cea de-a treia opțiune, șamponul uscat de la Balea. Înainte de toate vreau să spun că am mai încercat și alte șampoane de la Balea. Cred că l-am avut pe cel în varianta verde și nu mi-a plăcut. Dar cu acesta mă împac tare bine. Mă scapă repede de acel aspect gras pe care îl capătă părul meu. Ca și în cazul șamponului Batiste se poate observa că dă și puțin volum în plus părului. Un amănunt pentru care vreau să îl laud este parfumul său. Sincer, dintre toate șampoanele uscate pe care le-am folosit acesta este preferatul meu. Dacă nu vă place mirosul de vanilie, nu veți fi de acord la acest punct. Ce îmi place în mod special este că în momentul în care îl pulverizez pe păr nu am senzația de înec pe care o am la alte șampoane. Nu obișnuiesc să folosesc mult produs însă la mai toate șampoanele am avut această problemă: mirosul puternic combinat cu pudra de talc din compoziție mă făceau să tușesc sau să am o senzație neplăcută. Prețul său este destul de bun. Cred că a fost în jur de 10-12 lei când l-am cumpărat. Îl am de ceva timp și deși îl folosesc destul de frecvent (uneori doar pentru că îmi place să simt parfumul de vanilie în păr), cred că mai am cam jumătate din el. Acest șampon se găsește exclusiv în magazinele DM.

Acestea au fost părerile mele despre cele trei șampoane. Ce trebuie să țineți minte e că aceste șampoane nu sunt făcute ca să înlocuiți șamponul clasic. O altă mențiune ar fi că toate mi s-au părut că au culoarea albă, astfel că dacă aveţi părul închis trebuie să aveţi grijă să masaţi bine produsul în păr. De asemenea, dacă aveți probleme cu mătreața vă sfătuiesc să folosiţi cu grijă aceste șampoane.

Acestea fiind scrise, m-ar interesa să știu care este părerea voastră legată de acest subiect. Obișnuiți să utilizați șampon uscat?