Samsung WB700 – Review si pareri personale

Samsung WB700 este o alegere excelenta pentru oricine doreste o camera foto de buzunar cu care sa poata face poze de calitate. Cand mi-am cumparat camera, acum cateva luni cred ca am vazut peste 40 de modele de camere foto tip “sapuniera” cum se spune pe care le-am studiat cu atentie. Nu cred ca exista vreo camera foto de aceasta dimensiunie care sa aiba un zoom atat de lung  si un sistem de stabilizare duala atat de eficient precum Samsung WB700.  Haideti sa discutam mai pe larg despre aceasta camera si sa vedem ce poate.

Samsung WB700 – modul fotografiere

Am facut cateva teste setand camera pe mod automat (smart auto), lucru care o lasa sa aleaga intre 16 moduri de fotografiere si 4 moduri pentru filmare. De fiecare data consider ca a facut cele mai bune alegeri. Precizez ca nu sunt un fotograf profesionist insa totusi am un simt destul de dezvoltat in ceea ce priveste aceast arta a fotografierii si am facut destule fotografii / testat destule aparate incat sa pot trage anumite concluzii.

Culorile obtinute la fotografierea cu Samsung WB700 au fost de fiecare data luminoase si realiste iar detaliile au fost conservat foate bine (probabil sunteti familiari cu camerele de calitate mai slaba care pierd detaliile pe drum, iar cand se foloseste zoom-ul nu mai vorbesc). De asemenea fotografiile facute la cer (pentru cei care doriti sa testati calitatea unui aparat, testati-o fotografiind cerul deoarece acolo sunt cele mai sensibile detalii) au iesit foarte bine si realiste, poate cu u foarte usoara decolorare spre orizont insa din punctul meu de vedere foarte mica sa poate fi considerata un minus.

Samsung WB700 are stabilizatori pentru  Dual Image atat optic cat si digital care impreuna cu zoom-ul fac o treaba excelenta. De asemenea si “wobbly framing” este o functie foarte utila la aceasta camera care va va permite sa faceti fotografii decnte in conditii foarte iluminate, ba chiar folosind zoom-ul la capacitate maxima, lucru pe care nu il putem spune despre prea multe camere foto de buzunar.

Samsung WB700 – modul video

Despre modul foto al acestei camere ne-am convins ca este destul de profi insa din fericire nici modul vidoe nu dezamageste. Dimensiunea default a filmului este de 1.280 x 720 pixeli si are 30 sau 15 cadre pe secunda. Pentru filmari mai economice va trebui sa il setati manual la 640 x 480 sau chiar la 620 x 240. Atat eu cat si colegul meu Andrei Mailat am testat cateva ore bune modul video al camerei Samsung WB700 iar rezultatele au fost bune spre foarte bune. Se comporta foarte bine in conditiie de iluminare puternica si intuneric insa in conditii normale se comporta EXCELENT.

Am facut cateva teste pe strazile Bucurestiului pentru a verifica calitatea sunetului si aici avem iarasi un plus pentru Samsung WB700 deoarec in ciuda faptului ca am filmat in aglomeratie, printre masini, printre oameni ce vorbeau, la metrou sau in bataia vantului coloana sonora a fost extraordinara. Se aud toate detaliile fara nici un bruiaj.

Concluzii finale despre Samsung WB700

Exista o multime de alternativa la o camera foto care se invarte in jurul acestui pret, insa din punctul meu de vedere aceasta este una dintre cele mai bune optiuni. Fotografii impecabile, video la fel de impecabil iar sunetul de o calitate superioara , sunetul de fundal fiind suprimat iar detaliile foarte bine conservate. Revenind la ideea cu care am inceput acest review Samsung WB700 este o alegere excelenta pentru fotografii incepatori care doresc ceva mai mult de la fotografiile lor.