Sfaturi pentru prepararea unui cotlet de miel la tigaie

Puțină modestie n-a stricat nimănui. Nici măcar cotletelor de miel sau berbecuț la tigaie, care n-au nevoie de înstruțare cu diferite cruste (nu spun că-i greșit să faceți asta din când în când) pentru a putea face parte dintr-un prânz delicios, alături de o garnitură simplă (puteți folosi și cartofi pentru garnitură, atâta timp cât nu vă faceți un obicei din asta) sau o salată crudă și colorată. Vă spun azi cum puteți obține un cotlet de miel fraged, suculent, rozaliu și aromat, în câțiva pași ușor de urmat.

  1. Alege o carne bună. E primul pas și cel mai important.
  2. Scoate carnea din ambalaj și las-o la aer câteva minute. Dacă miroase cumva “funny”, nu te îngrijora, e normal. Va trece în scurt timp.
  3. Presară peste carne sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat, din belșug. Atâta timp cât nu flosești sare fină, n-ai de ce să te îngrijorezi, carnea nu va fi prea sărată și nici nu se va usca.
  4. Stropește o tigaie cu ulei și pune-o la încins.
  5. Înainte ca tigaia să fumege, pune cotletele de miel la fript.
  6. Frige cotletele câte două minute pe fiecare parte. Sunt subțiri, se vor pătrunde atât cât trebuie.
  7. Pune carnea, cu tot cu tigaie (alege o tigaie cu coadă rezistentă la temperatură) în cuptorul încins la maximum, pentru un minut.
  8. Lasă carnea să se odihnească 5 minute înainte de a o mânca, pe o farfurie încălzită ușor, sub o farfurie adâncă.