Superlative, cu Horaţiu Ghibu de la Changing Skins

Asta e prima ediție a Superlativelor – o serie de interviuri-flash exclusive care își propune să dezvăluie detalii dintre ”cele mai cele” despre viața și activitatea artiştilor de la noi (și cu puțin noroc, cine știe, poate și despre cea a câtorva din artiștii de-afară).

Și cum vineri seară în Clubul Țăranului Român va avea loc concertul ce aniversează 3 ani de activitate a trupei Changing Skins (detalii aici), iată un motiv numai bun să-l abordez pe Horațiu, solistul Changing Skins-ilor. Iată ce-a ieșit:

Cel mai fain lucru care ți s-a întâmplat în cariera ta de muzician?

“CHANGING SKINS evident! Alături de cei 3 oameni minunați – Raluca, Adi și Stefan – am trăit cele mai frumoase momente legate de muzica din viața mea! Le datorez totul și le mulțumesc în fiecare zi în gând pentru că au încredere în ceea ce facem!”

Cel mai mare regret?

“Mi-aș fi dorit să mă pot dedica împreună cu colegii puțin mai mult muzicii, dar chiar și-așa sunt recunoscător ca îi am lângă mine și că putem să facem atâtea lucruri la care alții doar visează!”

Cel mai jenant moment petrecut pe scenă?

“Ha,ha! De unde să încep? Aaaa, OK! Pentru că tot vom concerta la Clubul Țăranului, am să îmi aduc aminte cu drag cum am căzut de pe scenă la un concert acolo. Eram luat de val bine de tot și m-am împiedicat de cablurile colegilor și m-am dus direct de pe scenă. Norocul meu a fost că un prieten fotograf de proporții considerabile se afla în primul rând. M-a prins și m-a împins la loc pe scenă. Rock’n’Roll!!!”

Cea mai neobișnuită/ciudată interacțiune avută cu un fan?

“Din fericire am avut parte numai de interacțiuni minunate cu fanii. Sunt recunoscător că am avut prilejul să cunosc niște oameni minunați!”

Cea mai importantă lecție pe care ai invățat-o ca muzician?

“Hmmm…trebuie să ai rabdare. Nimic nu vine imediat, oricât de bun ai fi și oricât de apreciat ai fi.”

Cea mai mare nemulțumire vis-a-vis de publicul de la noi?

“Lipsa publicului bineînțeles…Mai bine spus, lipsa lui de la concerte. Este trist să vezi că mai toată activitatea unei trupe se desfășoară în proporție de 80% pe Facebook și pe Youtube. Ne bucurăm totuși că mai există oameni care iubesc concertele live și participă entuziast la ele, dar dorim să le aducem aminte tuturor că avem nevoie de ei pentru a cânta, pentru a simți emoția care ne face să urcăm pe scenă.”

Cel mai mare obstacol în a fi un muzician de succes în România?

“Timpul. Cu siguranță acesta este cel mai mare obstacol, și nu numai pentru cei din România. Când treci la viața adultă cele 24 de ore par mult mai scurte, trebuie impărțite mult mai dibaci și astfel îți este din ce în ce mai greu să te dedici full-time proiectelor muzicale. Ne rămâne doar să luptăm cu Cronos!”