Tableta buna pentru browsing

Nu stiu alte persoane ce necesitati au atunci cand vine vorba de tablete, insa eu personal cand mi-am cumparat tableta mi-am pus urmatoarea intrebare: pentru ce o voi folosi?

Unii folosesc tableta pentru jocuri, altii au nevoie de diverse aplicatii care necesita un procesor puternic, altii se uita la filme pe tableta, deci vor avea nevoie si de o memorie mai mare etc. In cazul meu, lucrurile au fot mai simple, principalul scop pentru care mi-am cumparat tableta a fost sa imi pot verifica emailul, sa pot citi cate un articol atunci cand sunt in metrou sau sa mai raspund la intrebarile voastre pe alecia.ro.

Asadar, conform necesitatilor mele tableta ideala trebuia sa:

  • aiba un display de minim 7 inch.
  • sa fie palcuta la atingere si sa aiba un aspect placut.
  • sa aiba magar 4 gb de memorie pe care sa-mi pot stoca cateva pdf-uri, eventual niste mp3-uri
  • sa se miste rapid, ar fi fost culmea sa aiba probleme la acest capitol tinand cont pentru ce o voi folosi
  • sa nu coste mai mult de 200 euro

Nu m-a interesat sa poarte numele vreounei firme renumite, insa am incercat totusi sa ma feresc de firmele fantoma sau cele pentru care am gasit review-uri negative pe google. Intr-un final, am ajuns la urmatoarele 3 modele din care a trebuit sa aleg unul:

  1. Tableta Asus MeMO Pad ME172V-1B063A. Procesor de 1 GHz, fix 7inch, o rezolutie decenta de 1024 x 600 si 1 gb de memorie DDR 3. Capacitatea ei de stocare depasea cu mult nevoile mele, fiind de 16 GB, insa nu ma incomoda cu nimic.

Desi nu are 3G, are wireless si este deci imi va fi utila pentru 99% din locurile unde o voi folosi. Un lucru care m-a determinat sa pun tableta Asus MeMO Pad ME172V-1B063A. pe lista este autonomia ridicata care duce undeva in jurul a 7 ore.

Un minus la ea a fost sistemul de operare care este Android 4.1. Recunosc ca nu prea stiu eu sa fac diferenta intre sisteme de operare, insa stiu ca exista si mai recente si cu cat este mai recent cu atat este mai bun.

  1.  Tableta Lenovo A1000L, desi vine cu acelasi sistem de operare ca cea Asus, este peste ea la capitolul autonomie si procesor care de aceasta data ete un Dual Core de 1.0 GHz. Totusi, vine doar cu 512 mb DDR2 si doar 8 GB de stocare. Vezi restul specificatiilor aici.

Sistemul de operare este acelasi, insa in plus vine cu accelerometer si cateva aplicatii, nu ca ar fi asta un criteriu de decizie, aplicatii gasindu-se atat free cat si platite la fiecare pas. In linii mari tableta Lenovo A1000L nu prea m-a convins si din punctul meu de vedere era sub cea de mai sus. Era si cu vreo 60 de lei mai ieftina, insa 60 de lei la o achizitie pentru cel putin 2 ani nu cred ca merita luati in considerare.

  1.  Samsung Galaxy Tab2 P3110 a fost a 3a optiune de pe lista mea. La un pret aproape dublu fata de cele de mai sus (vezi pretul care il are acum), insa cu un display mai performant, culori mai fine, capacite de stocare de 8 GB care ar fi putut fi urcata pana la 32 GB si o gramada de aplicatii foarte utile.

Autonomia bateriei depaseste 8 ore de lucru solicitant, iar pentru browsing poate fi folosita lejer vreo 10 ore. Aspectul sau mi-a placut iarasi foarte mult side asemenea mi-a placut ca este capabila sa citeasca majoritatea formatelor audio si video.

Ce mi-as fi dorit in schimb de la ea este o camera mai performanta, cel putin una dintre ele. La pretul ei, ar fi putut sa aiba o camera de macar 1,3 mp, insa ma consolez cu faptul ca pentru browsing mi-am luat tableta, iar pentru fotografii mi-am luat camera foto.

Cam acestea au fost optiunile mele in ceea ce priveste o tableta buna pentru browsing insa in acelasi timp sa fie si la un pret decent, deoarece chiar nu se justifica sa cheltui mai mult de atat pe o tableta super mega performana careia nu-I voi exploata niciodata maximul de potential. Alegerea mea, dupa cum probabil v-ati dat deja seama a fost Samsung Galaxy Tab2 P3110, despre care voi scrie un articol separat si detaliat imediat  ce apuc sa o “cunosc” mai bine.

Pana acum face o treaba minunata, se misca foarte rapid, n-am avut niciodata probleme cu ea sa se blocheze sau ceva de genul. Pe deasupra mi-am instalat si niste aplicatii care par a fi destul de „grele” si se descurca exemplar. Sunt foarte multumita de achizitia facuta, insa sunt constienta ca si alte tablete mai ieftine s-ar fi descurcat la fel de bine deoarece practic, nu cred ca ii folosesc niciodata mai mult de 50% din resurse.