Tableta Iconia Tab A200

Iconia Tab A200 marcheaza cel de-al treilea design major de tableta, dupa modelele Iconia Tab A500/A501 si A100. In comparatie cu A500/A501, aceasta este un pic mai subtire si mai usoar fata de predecesorii sai, totodata cu un aspect mai elegant. Dispune de un ecran tactil de 10.1″ si o camera de 2MP pe partea din fata. Din nefericire, in plan opus nu vom gasi nicio alta camera cu un senzor superior. In ceea ce priveste conectivitatea, Acer Iconia Tab A200 este dotata cu microUSB si USB 2.0 complet, alaturi de o mica ‘usa’ care ascunde slotul pentru cardul microSD (suporta pana la 32GB!).

Exista, de asemenea, un jack pentru casti, buton de volum, comutator power/ lock si un mic orificiu pentru adaptor. O noua absenta majora consta in lipsa portului microHDMI!

Cadrul Tabletelor Iconia Tab A200

Acer este recunoscut pentru micile parti de software introduse in cadrul tabletelor, iar Iconia Tab A200 nu face exceptie de la aceasta regula. Salutam, asadar, prezenta lui Acer Ring, o comanda rapida care se deschide imediat ce ati apasat inelul verde din partea de jos a ecranului. Fiecare bookmark sau aplicatie este complet personalizabila, permitandu-va sa includeti pana la patru aplicatii si, bineinteles, cate ‘semne de carte’ doriti.

In alta ordine de idei, accesarea aplicatiilor in mod normal se efectueaza la fel de rapid, diferenta fiind reprezentata de cateva secunde maximum. Acer Iconia Tab A200 vine cu sistemul de operare Honeycomb 3.2.1 preinstalat si upgradabil pana la Ice Cream Sandwich, ultima versiune de Android, in cadrul caruia veti observa cateva mici modificari operate de Google: pe homescreen, Google a schimbat modul de a accesa widgeturile.

Daca Honeycomb dispunea de un shortcut in partea de sus a ecranului, acum acestea sunt grupate cu aplicatiile. Astfel, widgeturile se simt mai putin ascunse si mai importante. Pe acelasi tipar, ICS ne-a scapat si de notificarile ce nu puteau fi inchise decat in mod individual.