Teava de Apa rece – Pe Unde Trece Si Cum se Instaleaza?

Teava apa rece poate sa fie din acelasi material ca si celalalt tip de teava si in general este. Teava apa rece poate sa fie teava PVC ori poate sa fie o teava de inox, in orice caz, pentru o teava apa rece trebuie o teava dintr-un material care nu permite bacteriilor sa se dezvolte si care nu corodeaza.

Datorila prezentei permanente a apei intr-o teava apa rece, este foarte important ca teava care o poarta sa nu poata coroda si este la fel de imporant ca aceasta sa nu permite cresterea bacteriilor pe suprafata ori la interiorul tevii.

O teava apa rece trebuie sa reziste la temperaturi mari dar in acelasi timp trebuie sa reziste si la temperaturi mici ori chiar foarte mici. O teava apa rece trebuie sa fie protejate de la inghet, in caz de inghet o teava de apa rece poate sa se crape din cauza dilatarii apei inghetate.

Pentru a proteja teava apa rece de inghet aceastea se iingroape in pamant, in felul acesta teava apa rece este protejata de temperaturile foarte scazute si de inghet, prelungind viata teava apa rece. In interiorul caselor teva apa rece este ingropata in podele si in peretii case. Motivul nu mai este protejarea de temperaturile scazute ci de data aceasta teava apa rece este ascunsa cat de cat de vedere.

O teava apa rece este folosita foarte des si trebuie sa reziste unui potential grad foarte mare de uzura. Se foloseste deci teava din inox si teava din PVC, o teava de apa rece trebuie sa reziste si presiunii apei, materialul din care este facuta fiind foarte rezistent.

Teava foraje puturi apa

Pentru forarea de puturi pentru apa in pamant este necesara echiparea corespunzatoare, printre echipamentele obligatorii se afla si teava foraje puturi apa precum si alte echipamente. Teava foraje puturi apa nu este o teava PVC simpla. Pentru forarea respectiva este necesara o locatie exacta, pentru acest lucru se fac niste studii specializate pentru a determina locatia panzei de apa freatice.

Se efectueaza deci un studiu hidrodinamic si hidrostatic, precum si un studiu hidrogeologic pentru determinarea cantitatii, calitatii si detaliilor legate de extragerea folosing teava foraje puturi apa. Toate aceste informatii sunt necesarea deoarece marimea, densitatea si calitatiile pentru teava foraje puturi apa necesara nu se pot stabili decat in functie de toate aceste caracteristici ale locului in care urmeaza sa se foreze.

Pentru forarea cu teava foraje puturi apa, se cere o carte tehnica a forajului care si un certificat de garantie a lucrarii efectuate, acestea pot fi asigurate de catre persoana sau persoanele care vor fora. Nu numai teava foraje puturi apa este necesara in asemenea circumstante, pe langa teava foraje puturi apa sunt necesare si filtre din material PVC secial atestat si creat pentru foraje de apa.

O teava foraje puturi apa este tinuta pe centrul sondei care foreaza cu patru centroni, acestia permit asezarea teava foraje puturi apa exact in mijocul gaurii forate. In functie de granulometria solului se amplaseaza filtrul inelar care in general este gros de pana la 93 de milimetri pentru o teava foraje puturi apa cu un diametru de 114 milimetri, filtrul se umple cu pietris margaritar.

Fisa litologica este intocmita si in cazul in care este nevoie, se intocmeste si diagrafia electrica impreuna cu schita de echipare. Prin teava foraje puturi apa se recolteaza proba de apa dupa prima forare, proba de apa se verifica intr-un laborator specializat printr-o analiza fizico-chimica si de potabilitate. Forajul cu teava foraje puturi apa are in general garantie de minimum doi ani, timp in care nu ar trebui sa se schimbe nimic in starea teava foraje puturi apa ori a forajului in sine.