Tipurile de cuptoare pe gaz

Practic exista douã tipuri de cuptoare cu gaz bazate pe modul de circulaþie al cãldurii. Cuptorul pe gaz convenþional dispune de un termostat plasat central care face ca centrul cuptorului sa fie mai fierbinte decât celelalte pãrþi. Cuptoarele cu ventilator pot utiliza un ventilator incorporat care ajuta la circularea cãldurii în mod uniform în compartimentul cuptorului. Unele cuptoare dispun de o combinaþie a celor douã sisteme de încãlzire. Cuptoare variaza în funcþie de caracteristici, precum caldura de sus, caldura de jos si caldura centrala.

Cuptoare pe gaz pot fi, de asemenea, clasificate în cuptoare duble si single. Cuptoare duble beneficiaza de doua compartimente pentru utilizatorii care folosesc mai des cuptorul pe gaz ºi au nevoie de o capacitate mai mare. Cuptoare duble utilizeaza de obicei ambele tipuri de mecanisme de încãlzire (termostat sau ventilator), insa unul dintre compartimentele poate servi în primul rând ca un grãtar. Cuptoare single au doar un singur compartiment cu caracteristica multifunctionala. Un cuptor pe gaz poate fi de asemenea clasificat pe baza modului in care este fixat, pe perete sau pe picioare.

Cumpararea unui cuptor pe gaz

Existã mai multe puncte care ar trebui sã fie luate în considerare înainte de plasarea unei comenzi pentru un cuptor pe gaz. Este important sa luati în considerare spaþiul disponibil în bucãtãrie , în scopul de a alege cuptorul potrivit. Din fericire, ele vin în diferite dimensiuni si astfel ele se potrivesc aproape in orice bucatarie. Caracteristicile dorite intr-un cuptor care trebuie sã fie luate în considerare includ: auto-curãþare, curatare manuala, coacere, modalitati de încãlzire si iluminat Pretul va fi cuprinse în funcþie de modelul si caracteristicile disponibile. În cele din urmã, întotdeauna alegeti vânzãtorii care oferã garanþii; perioada de garantie minima este de un an.

Când vine vorba de cumpãrarea unui cuptoar cu gaz si compararea caracteristicilor, internetul reprezinta cea mai buna sursa. Puteti gasi comentarii ale userilor si evaluãri ale diferitelor modele care pot fi studiate înainte de a te decide asupra unui cuptor pe gaz special. Utilizaþi diverse site-uri ca sursã de inspiratie pentru a gãsi cele mai bune oferte disponibile. Dacã aceasta este prima datã cand vreti sa cumparati un cuptor pe gaz nu trebuie sa dati înapoi. Toate noile modele sunt extrem de sigure, eficiente energetic, uºor de utilizat, ºi se pot potrivi în orice mediu ca urmare a diferitelor stiluri estetice disponibile.

Despre cuptoarele cu gaze

  • cuptoare cu gaz nu usuca hrana la fel de mult cum o fac cuptoare electrice (cu excepþia cazului în care sunt dotate cu ventilator), astfel încât acestea sunt ideale pentru fripturi, musaca ºi diverse prãjituri care au nevoie de umezeala.
  • cuptoare cu gaz natural sunt mai fierbinti în partea de sus si mai reci în partea de jos, astfel încât exceptand cazului în care existã un ventilator, alimente vor trebui sã fie rotite pentru a rumeni carnea uniform.
  • Nu existã nici cãldurã directã din partea de sus într-un cuptor pe gaz (excepþia cazului în care are un grãtar intern) astfel încât nu poate fi la fel de bun ca un cuptor electric pentru alimentele care au nevoie de rumenire pe partea de sus.
  • Un cuptor cu gaz poate avea comenzi electronice si/sau un gratar electric, fiind nevoie de o priza in imediata sa apropiere.
  • Exista doar cateva branduri de cuptor pe gaz pe piata, ceea ce înseamnã mai puþina bataie de cap in alegerea modelului.