Totul despre boilerele solare bivalente

In zilele noastre exista numeroase tipuri de energii alternative, cum ar fi si cea produsa de un boiler solar bivalent. Energiile obisnuite, cum ar fi cele nucleare, sunt raspandite si folosite extensiv, deoarece acopera o gama larga de nevoi, atat in industrie, cat si in viata de zi cu zi, insa nu sunt regenerabile si in plus reprezinta un pericol la adresa planetei. Un boiler solar bivalent reprezinta o optiune potrivita atunci cand iti doresti sa protejezi mediul inconjurator si totodata sa faci economii financiare pe termen lung.

Energia produsa de un boiler solar bivalent nu elibereaza in atmosfera dioxid de carbon, periculos atat pentru vegetatie si fauna, cat si pentru om, asa cum se intampla in cazul energiilor care nu pot fi regenerabile. Energia solara reprezinta o sursa care inca nu este pe deplin folosita, desi potentialul ei poate fi foarte mare. In plus, energia solara te ajuta si sa economisesti bani, mai ales atunci cand folosesti un boiler panou solar.

Ce reprezinta un boiler solar bivalent?

Un boiler solar bivalent reprezinta echipamentul cel mai potrivit pentru un sistem solar de apa calda. Cazanul unui boiler solar bivalent este prevazut la interior cu doua schimbatoare de caldura, iar partea de jos reprezinta sistemul solar. Schimbatorul superior al unui boiler solar bivalent este folosit doar atunci cand randamentul sistemului de incalzire solara nu este suficient si nu face fata solicitarilor.

Avantajele unui boiler solar bivalent sunt numeroase: suprafete mari de schimbatoare de caldura, conducte rezistente la depunerile de calcar, facilitate puse in practica dupa ultima tehnologie, izolare din poliuretan de cea mai inalta calitate, spatiu mic ocupat, diverse pozitii disponibile pentru schimbatoarele de temperature, finisaj excelent si rezistenta in timp. Achizitionarea unui boiler solar bivalent reprezinta o investitie pe viata. Intregul sistem este extrem de longeviv, iar in timp te ajuta sa faci economii. Trebuie doar sa fii atent la dimensiunea unui boiler solar bivalent, pentru a fi sigur ca faci alegerea potrivita raportata la numarul de persoane care il folosesc si la spatiul existent in locuinta. Toate costurile facute initial cu achizitionarea si cu instalarea se vor amortiza ulterior.