Totul Despre Cuptoarele Incorporabile Pe Gaz

Exista multe motive pentru care oamenii prefera cuptoarele incrporabile pe gaz in bucataria lor. Ele pot maximiza spatiul in bucatarie, si permit mai multor bucatari sa lucreze simultan. In timp ce un bucatar foloseste aragazl sau cuptorul, celalalt poate lucra la produsele alimentare ce urmeaza a fi preparate in cuptor. Cuptoarele incorporabile sunt versatile si au contribuit la asigurarea meselor somptuoase pentru adunari mici sau mari.

Functie cuptorului incorporabile pe gaz:

Cuptoarele incorporabile pe gaz sunt foarte utile intr-o bucatarie, chiar daca este vorba despre o bucatarie intr-un restaurant sau o bucatarie intr-o casa. Puteti coace carne fripta la gratar, friptura si sa efectuati convectie-tip de gatit prin utilizarea cuptoarelor incorporabile pe gaz. Puteti gati o cina mica pentru familia dumneavoastra sau gatiti mai multe antreuri si deserturi pentru mase mai mari de persoane.

Caracteristici

Un cuptor incorporabil pe gaz este format din cel putin un suport interior care sa tina oalele si tigaile pentru gatit. Cele mai moderne cuptoare incorporabile pe gaz sunt dotate cu usi transparente si o lumina in interior astfel incat sa puteti monitoriza produsele alimentare in timp ce acestea sunt gatite fara a deschide usa. Au manere la usi pentru a le face mult mai simpla deschiderea si inchiderea. Cuptoarele incorporabile au un cronometru si un ceas, astfel incat sa puteti vedea timpul si sa reglati timpul de gatire. Acesta este dotat cu butoane digitale pentru a regla temperatura si sa alegeti unul din modul de gatire, coacere, friptura, carne fripta la gratar si gatit.

Tipuri

Tipurile de cuptoare incorporabile pe gaz pot varia in functie de stil, energia de gatit sau puterea de utilizate. Exista cuptoare incorporabile pe gaz care sunt realizate din otel inoxidabil sau cele cu finisaj negru, alb sau crem. Energia electrica, gazul propan sau ambele pot alimenta cuptoarele incorporabile. Unele cuptoare incorporabile vin cu un singur cuptor si altele sunt dotate cu doua sau trei seturi de cuptoare. Altele sunt dotate cu un sertar de incalzire pentru a mentine mancarea calda inainte de servire. Mai exista cuptoare incorporabile care vin cu un cuptor cu convectie construit in el sau asociat cu un cuptor cu microunde. Exista un model comercial frecvent utilizat in restaurante iar altele sunt facute numai pentru case.

Consideratii

Inainte de a instala un cuptor incorporabil, trebuie sa evaluati mai intai care este locatia in care il veti instala. Locatia ar trebui sa fie aproape de zona de preparare principala a bucatariei si aproape de un blat pe care puteti pune alimentele calde imediat dupa ce le-ati scos din cuptor. Verificati daca locatia are nevoie de cabluri electrice sau conducte de gaze. In multe cazuri, poate fi necesar sa le instalati pe amandoua. Verificati sistemele de evacuare.

Verificati BTU (British Thermal Unit) al cuptorului incorporabil pe care il aveti in vedere la cumparare pentru a vedea daca locatia poate face fata caldurii. Unele modele comerciale au BTU extreme de mare incat ar putea avea nevoie de evacuare suplimentara si ventilatoarele de evacuare pentru a le putea racii. Consultati-va cu un inspector, un electrician autorizat sau oricine care lucreaza cu conducte de gaze pentru a afla mai multe informatii. Compania de utilitati si producatorul cuptorului incorporabil pot ajuta, de asemenea, pentru furnizarea mai multor informatii.

Avertizare

Trebuie sa utilizati cuptoarele incorporabile cu gaz cu foarte mare atnetie. Au existat cazuri de arsuri ale pielii sau incendii datorita neglijentei. Utilizati intotdeauna o manusa atunci cand scoateti oalele si tigaile din cuptor. De asemenea, asigurati-va ca opriti cuptorul dupa fiecare utilizare. Tine copiii mici departe de cuptor in timpul utilizarii, pentru ca usa este extrem de fierbinte si astfel poate provoca arsuri. In cazul in care usa cuptorului este joasa si controalele sunt plasate astfel incat copiii pot ajunge la ele, instalati mecanisme de blocare, astfel incat acestia sa nu le poata opera pe cont propriu.