Vești bune și o friptură

Veștile, fie ele bune sau ele, sunt primite mai ușor dacă te afli lângă o friptură. Sigur, cele rele pot uneori să-ți strice apetitul, dar asta depinde foarte mult și de friptură.

Friptura de azi e de fapt o frigăruie (pot fi două, trei cinci) din pulpă de miel de Noua Zeelandă de la Gurmand Apetit, mai exact, din acea porțiune numită chiulotă (aici sunt magazinele din care puteți cumpăra produsele Gurmand Apetit, porționate și ambalate).

Înainte de friptură, veștile bune: până la finalul lunii Mai vom avea două concursuri pe site-ul nostru (pentru a fi văzute de cât mai mulți oameni), în urma cărora veți putea câștiga un curs de gătit carnea la tigaie (vită, miel, poate și păsăret). Fiind două concursuri, vor fi două cursuri, unul la Cluj și unul în București, la date și-n locuri ce vor fi comunicate la momentul oportun. Acum, friptura/frigăruia:

  1. Scoate carnea din ambalaj și las-o la aer un sfert de oră, acoperită cu tifon sau cu un șervețel.
  2. Condimenteză carnea cu sare grunjoasă, piper zdrobit proaspăt, rozmarin proaspăt, după ce ai tăiat-o în bucăți nu foarte mari.
  3. Înșiră câte 2-3 bucăți de carne pe o frigăruie.
  4. Așază frigăruile pe grătarul încis sau într-o tigaie antiaderentă (poate fi o tigaie grill).
  5. Frige carnea câte 3 minute pe fiecare parte (pe două părți).
  6. Pune frigăruile în cuptorul încins la 220 grade Celsius și ține-le acolo 3 minute.
  7. Lasă carnea să se odihnească 4-6 minute.
  8. Servește cu salată de ardei copți.